Το blog αναζητά συντάκτες - συνεργάτες για εμπλουτισμό του με νέα άρθρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email

4 Ιαν 2012

10 tips για καλύτερη υγεία μέσα στο 2012


10 tips για καλύτερη υγεία μέσα στο 2012
Στους στόχους που έθεσες για την νέα χρονιά ήταν για ακόμα μια φορά η βελτίωση της υγείας σου. Έπεισες τον εαυτό σου ότι θα τρως υγιεινά και θα γυμνάζεσαι, αλλά κακά τα ψέματα, σπάνια κρατάμε τις αποφάσεις που πήραμε την Πρωτοχρονιά.
Οι παλιές κακές συνήθειες δεν μπορούν να εξαφανιστούν σε μια νύχτα. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος κι αρκετοί συμβιβασμοί για να πετύχεις τον στόχο σου. Έχοντας αυτό στο μυαλό σου ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips για καλύτερη υγεία….
  • Aρ. 10 : Μην αγχώνεσαι τόσο
Παρόλο που μπορεί να θεωρείς το άγχος αθώο, να ξέρεις ότι το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση, εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος ακόμα και σε συντόμευση της ζωής σου, γι’ αυτό προσπάθησε να κρατήσεις το στρες μακριά. Παρακολούθησε κάποια μαθήματα διαλογισμού. Ο διαλογισμός μπορεί να σου δώσει τη δύναμη ν’ αντιμετωπίσεις τις καθημερινές προκλήσεις δίχως ν’ αφήσεις το στρες να σε καταβάλει.
  • Aρ. 9 : Κοιμήσου περισσότερο
Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να καταλάβεις τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ύπνου. Εάν χάσεις μερικές ώρες ύπνου τότε θα αισθάνεσαι μια έντονη κόπωση, η πιο απλή σκέψη θα σου φαίνεται πολύπλοκη και η μνήμη σου θα είναι αδύναμη. Ακόμα η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με το στρες. την κατάθλιψη, την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παχυσαρκία. Φρόντισε να ξαπλώνεις την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Κλείσε την τηλεόραση, τον υπολογιστή, τα φώτα κι οποιαδήποτε πηγή φωτός για να μπορέσεις να κοιμηθείς με μεγαλύτερη ευκολία.
  • Aρ. 8 : Κάνε περισσότερο σεξ
Κάτι μου λέει ότι αυτό το tip δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου. Το σεξ μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία σου, συμπεριλαμβανομένου της μείωσης της πίεσης και της παράτασης της ζωής σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το συχνό σεξ μπορεί ακόμα και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Aρ. 7 : Έλεγξε τη δίαιτα σου
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κάτσεις και να σκεφτείς τις τροφές που καταναλώνεις. Είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις τα ποπ κορν που μασουλούσες στο σινεμά και την σοκολάτα που καταβρόχθισες σε μια κρίση υπογλυκαιμίας κι άλλο τόσο εύκολο να υπερεκτιμήσεις την ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών που προσλαμβάνεις. Φρόντισε να καταγράφεις για μια βδομάδα ό,τι τροφή καταναλώνεις, από τα μεγάλα γεύματα μέχρι και το παραμικρό σνακ που θα μπει στο στόμα σου, και μάλλον θα καταλήξεις να παρατηρείς πόσο ανθυγειινά τρέφεσαι και να το γυρίσεις στην υγιεινή διατροφή.
  • Aρ. 6 : Διάβασε
Εάν δεν χρησιμοποιείς τους μυς σου τότε αυτοί θα ατροφήσουν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον εγκέφαλο σου, εάν τον παραμελήσεις θα μαραθεί σαν κομμένο λουλούδι. Ευτυχώς υπάρχει ένας εύκολος κι ευχάριστος τρόπος για να το αποφύγεις: το διάβασμα. Πειράματα έχουν δείξει ότι το διάβασμα δημιουργεί αυξημένη δραστηριότητα στη γλώσσα, στη μνήμη και στα οπτικά κέντρα του εγκεφάλου. Γι’ αυτό πιάσε ένα βιβλίο που σ’ ενδιαφέρει και ξεκίνα το διάβασμα.
  • Aρ. 5 : Να τρως υγιεινά
Μπορεί οι τροφές από τα φαστφουντάδικα και τα σνακ που μασουλάς με τις ώρες να σου φαίνονται ιδιαίτερα νόστιμα, όμως αυτά είναι γεμάτα από περιττές θερμίδες και επικίνδυνα χημικά συστατικά. Άστα όλα αυτά στην άκρη και κατανάλωνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθώς και φρέσκο κρέας από τον χασάπη. Μπορείς να προσλαμβάνεις κι άλλες τροφές απλά σε πολύ μικρή ποσότητα. Αρκέσου κυρίως στα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας.
  • Aρ. 4 : Κατανάλωσε ξηρούς καρπούς
Άφησε κάτω τα πατατάκια και πιάσε τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Οι ξηροί καρποί εκτός του ότι μειώνουν την χοληστερίνη σε γεμίζουν ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι μια ικανοποιητική ποσότητα από καρύδια μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με το Viagra. Μπορεί να χρειαστεί να φας κιλά καρύδια βέβαια για να χεις αυτό το αποτέλεσμα, αλλά εντάξει μπορείς να αρκεστείς σε μια χούφτα απ’ αυτά και να πάρεις λίγη ενέργεια.
  • Aρ. 3 : Περπάτα
Αυτό είναι ευκολάκι. Απλά κάνε ένα διάλειμμα και κάνε έναν περίπατο. Με έναν τριαντάλεπτο περίπατο έξι μέρες τη βδομάδα θα δεις άμεσα οφέλη στην υγεία σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα μειώνει την υπέρταση, τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα και βοηθάει στο χάσιμο βάρους. Πρόσθεσε έναν γρήγορο περίπατο στο καθημερινό σου πρόγραμμα και θα χεις άμεσα αποτελέσματα.
  • Aρ. 2 : Κάνε Push-Ups
Τίποτα δεν μπορεί να κερδίσει τα push-ups. Είναι εύκολα, είναι αποτελεσματικά και είναι δωρεάν. Μπορείς να αφιερώσεις μονάχα λίγα λεπτά τη μέρα και να δεις σημαντικά αποτελέσματα καθώς μ’ αυτό τον τρόπο γυμνάζεις το στήθος, τους ώμους, τους τρικέφαλους, τους κοιλιακούς και τα πόδια σου. Τα push-ups είναι από τις πιο ενδυναμωτικές ασκήσεις που υπάρχουν. Κάνε ένα σετ των 10 ή των 20 push-ups καθημερινά και σύντομα θα δεις το σώμα σου ν’ αλλάζει.
  • Aρ. 1 : Ξεκίνα κάποιο άθλημα
Η καλύτερη άσκηση είναι η διασκεδαστική, γι’ αυτό διάλεξε ένα άθλημα που να σου αρέσει και μπες στην ομάδα της γειτονιάς σου. Κάνοντας κάποιο άθλημα θα καταφέρεις να βρεις την φόρμα σου, αλλά κυρίως θα διατηρείς συνεχώς το κίνητρο να παραμείνεις σε φόρμα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τέννις, διάλεξε ό,τι σου αρέσει και κράτησε την ισορροπία ανάμεσα στη διασκέδαση και τον ανταγωνισμό. Εκτός όμως του ότι θα φτιάξεις κορμί θα δημιουργήσεις και νέες φιλίες που ίσως να διαρκέσουν μια ζωή.
Πηγή: menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια σας εδώ...